Belváros-Lipótváros

Bemutatkozás

Számlaigénylés pótdíjbefizetésről

Amennyiben szeretne számlát igényelni a Belváros-Lipótváros Közterület-felügyelet parkoló ellenőre által kiállított pótdíjazási esemény befizetéséről, kérjük, hogy az űrlapon adja meg az érintett gépjármű rendszámát, a pótdíjfizetési értesítés azonosító számát, a pontos nevet és címet, amire a számlát szeretné kérni, és a 'Számlázási név, cím' mezőbe az adószámát is.(2020.07.01-től kötelező feltüntetni a számlán.) illetve az e-mail címét. A számla elkészültéről a megadott e-mail címre küldünk egy értesítést, a dokumentumot pedig a megadott címre fogjuk postázni.

Buszbehajtási engedély kérelmezése

Budapest V. kerület északi városrészébe (Szent István körút – Bajcsy-Zsilinszky út – József Attila utca – id. Antall József rakpart által határolt terület) Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzatának döntése értelmében 2015. július 1-je óta általános buszbehajtási tilalom lépett életbe. Belváros-Lipótváros Közterület-felügyelete csak és kizárólag olyan esetekben tud ez alól eseti alkalommal felmentést biztosítani, amennyiben a célállomás (hivatalok, minisztériumok, közigazgatási intézetek, szállodák, éttermek) más úton nem közelíthető meg.

Buszbehajtási engedély kérelmet csak és kizárólag a fenti zónában található intézmény nyújthat be. A formulát, kérjük pontosan kitölteni, ugyanis a hiányosan és pontatlanul beérkezett kérelmeket kénytelenek vagyunk elutasítani. Az engedélyek elbírálási határideje 2 munkanap, amelynek eredményéről a megadott e-mail címre küldünk tájékoztatást!

Az autóbusszal történő behajtás csak a kérelem jóváhagyását követően lehetséges, és az autóbusszal a behajtási tilalom alá eső övezetben csak és kizárólag annyi ideig maradhat, amíg az utasok fel-, illetve leszállnak a célállomásnál. Az autóbusz nem parkolhat, nem várakozhat a zónában, ugyanis az közterület-felügyelői intézkedést vonhat maga után!

A buszbehajtással kapcsolatos igénylését elküldheti a honlapunkon található formula kitöltésével, esetlegesen ugyanezen adatok megadásával közvetlenül a buszbehajtas@belvaros-lipotvaros.hu e-mail címünkre is!

Amennyiben bárminemű kérdése lenne, a buszbehajtas@belvaros-lipotvaros.hu e-mail címünkre várjuk észrevételét!