Belváros-Lipótváros

Bemutatkozás

Tisztelt Ügyfelünk!

Belváros-Lipótváros Közterület-felügyelet honlapján keresztül az alábbi lehetőségek közül választva van lehetősége ügyintézés kezdeményezésére:

Online pótdíjbefizetés

A pótdíj összegét lehetősége van a pótdíjazási esemény azonosító számának vagy hivatkozási számának, illetőleg a gépjármű forgalmi rendszámának megadását követően bankkártyával, az OTP SimplePay rendszerén keresztül azonnal befizetni!

A bankkártyás fizetés menete:

  1. A pótdíj kifizetéséhez először szíveskedjen megadni a gépjármű szélvédőjéhez helyezett piros tasakban talált pótdíjszelvényen szereplő „Azonosítószám”-ot, illetve a pótdíjazott gépjármű „Rendszám”-át. Amennyiben a pótdíjtartozásról a gépjármű üzemben tartójának felszólító levelet voltunk kénytelen küldeni, ezesetben szíveskedjen a postán kapott levélben szereplő „Hivatkozási szám”-ot, illetve a pótdíjazott gépjármű „Rendszám”-át megadni.
  2. Az oldalra belépve szíveskedjen ellenőrizni a befizetni kívánt pótdíjazási esemény(ek) adatait!
  3. Az „Adattovábbítási nyilatkozat” elfogadása, majd a „Fizetés indítása...” gombra kattintva Ön átkerül a SimplePay fizetési oldalára, ahol a bankkártya adatai megadásával elindítja a tranzakciót.
  4. A kártyaadatok megadását követően kérjük, ellenőrizze az adatok helyességét, majd a „Fizetés” gombra kattintva a tranzakció feldolgozása elindul a banki feldolgozó rendszerekben.
  5. A fizetés sikerességéről egy „Sikeres befizetés” tájékoztató üzenetet fog kapni, befizetése pedig automatikusan könyvelésre került pótdíjazási eseményén!

ELFOGADOTT KÁRTYATÍPUSOK

Figyelem! A Maestro és Visa Electron kártyák esetében a kibocsátó bank határozza meg a kártya internetes használatát. Amennyiben a kibocsátó bank engedélyezte, abban az esetben rendszerünk képes elfogadni.

Számlaigénylés pótdíjbefizetésről

Amennyiben szeretne számlát igényelni a Belváros-Lipótváros Közterület-felügyelet parkoló ellenőre által kiállított pótdíjazási esemény befizetéséről, kérjük, hogy az űrlapon adja meg az érintett gépjármű rendszámát, a pótdíjfizetési értesítés azonosító számát, a pontos nevet és címet, amire a számlát szeretné kérni, illetve az e-mail címét. A számla elkészültéről a megadott e-mail címre küldünk egy értesítést, a dokumentumot pedig a megadott címre fogjuk postázni.

Buszbehajtási engedély kérelmezése

Budapest V. kerület északi városrészébe (Szent István körút – Bajcsy-Zsilinszky út – József Attila utca – id. Antall József rakpart által határolt terület) Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzatának döntése értelmében 2015. július 1-je óta általános buszbehajtási tilalom lépett életbe. Belváros-Lipótváros Közterület-felügyelete csak és kizárólag olyan esetekben tud ez alól eseti alkalommal felmentést biztosítani, amennyiben a célállomás (hivatalok, minisztériumok, közigazgatási intézetek, szállodák, éttermek) más úton nem közelíthető meg.

Buszbehajtási engedély kérelmet csak és kizárólag a fenti zónában található intézmény nyújthat be. A formulát, kérjük pontosan kitölteni, ugyanis a hiányosan és pontatlanul beérkezett kérelmeket kénytelenek vagyunk elutasítani. Az engedélyek elbírálási határideje 2 munkanap, amelynek eredményéről a megadott e-mail címre küldünk tájékoztatást!

Az autóbusszal történő behajtás csak a kérelem jóváhagyását követően lehetséges, és az autóbusszal a behajtási tilalom alá eső övezetben csak és kizárólag annyi ideig maradhat, amíg az utasok fel-, illetve leszállnak a célállomásnál. Az autóbusz nem parkolhat, nem várakozhat a zónában, ugyanis az közterület-felügyelői intézkedést vonhat maga után!

A buszbehajtással kapcsolatos igénylését elküldheti a honlapunkon található formula kitöltésével, esetlegesen ugyanezen adatok megadásával közvetlenül a buszbehajtas@belvaros-lipotvaros.hu e-mail címünkre is!

Amennyiben bárminemű kérdése lenne, a buszbehajtas@belvaros-lipotvaros.hu e-mail címünkre várjuk észrevételét!