Belváros-Lipótváros

prósza

Parkoljon könnyedén, stresszmentesen aPARKER okosparkolás alkalmazássegítségével! Az ingyenes PARKER applikáció(az Ön navigációs alkalmazásával együtt)megmutatja Önnek a legközelebbi szabadparkolóhelyet Budapest belvárosában.

PARKER

OKOSPARKOLÁS

A BELVÁROSBAN

10 percet parkolásonként.

pénzt és

idegeskedést

Ha szívesen spórolna...

töltse le és használja a PARKER alkalmazást!

A RENDSZERRŐL

Budapest Belvárosa 2019 őszén elindította azokosparkolás rendszerét, ami a szabadparkolóhelyek megtalálásában segíti az V.kerület lakóit és az ide látogatókat.

A RENDSZER MŰKÖDÉSI TERÜLETE

A belvárosi okosparkolási rendszer kiépítése 3ütemben került megvalósításra. 2019-ben a délivárosrészben, több mint 1300 parkolóhelyenkezdhették el használni a rendszert az autósok, majd2020-ban a középső és északi városrész továbbiközel 2400 helyével bővült a szolgáltatási terület.2021-ben befejeződik az V. kerület összes közterületiparkolóhelyének "felokosítása", így összesen közel 5200 parkolóhely valós idejű foglaltsági adatait érhetikez az autósok a PARKER alkalmazásban.

Az útburkolatba süllyesztett érzékelők a nap 24 órájában figyelik, hogy áll-eautó az adott parkolóhelyen, az ingyenes PARKER applikáció pedig megmutatjaa legközelebbi szabad parkolóhelyeket a parkolni kívánó autósok számára.

A rendszer működésével jelentősen csökken a parkolóhelyek idegölő keresése,amely jelenleg a belvárosi forgalom kb. 30 százalékát teszi ki, így kevesebb aforgalmi fennakadás, továbbá időt pénzt és üzemanyagot spórol az autósokszámára, valamint csökkenti a károsanyag kibocsátást is.