Belváros-Lipótváros

Gépjárművek elszállítása

Tájékoztatjuk a gépjárművezetőket, hogy ha ezt a tájékoztatót látja az V. kerület közterületén, ahol gépjárművével állt,


akkor a gépjárművét elszállíttattuk.

AZ ELSZÁLLÍTOTT JÁRMŰVEK LISTÁJA

A jármű elszállítására a közterület-felügyeletről szóló 1999. évi LXIII. törvény 20. §-ban, a közúti közlekedés szabályairól szóló 1/1975 (II.05.) KPM-BM együttes rendelet 59. §-ban foglaltak alapján, az 55/2009. (X.16.) IRM rendeletben foglaltak szerint került sor. Az elszállított jármű tulajdonosával / üzembetartójával / használójával szemben a jogsértés jellegétől függően egyéb közterület-felügyelői intézkedésre is sor kerülhet. Az intézkedés során felvételek készülnek.

A járművet a tárolást végző telephelyről a jármű tulajdonos / üzembetartó / használó az 55/2009. (X.16.) IRM rendelet mellékletének 1 a.) pontja szerint meghatározott 20 000 Ft elszállítási költség, a mellékletének 1. b.) pontja szerint a közúti közlekedés szabályairól szóló 1/1975 (II.05.) KPM-BM együttes rendelet 1. számú függelék II. pontjában meghatározott, az a.) pontban nem említett gépjármű, vontató, lassú jármű vagy ezek pótkocsija esetén 60 000 Ft elszállítási költség, valamint a rendelet mellékletének 1 b.) pontja szerint meghatározott 1 200 Ft / nap tárolási és őrzési költség, továbbá amennyiben az elszállítás előtt kerékbilinccsel rögzítve volt, akkor a rendelet mellékletének 1 b.) pontja szerint meghatározott 11 500 Ft kerékbilinccsel rögzítés költségének megtérítése, a befizetés tényének igazolása után veheti át. A költségek készpénzzel vagy bankkártyás fizetéssel történő megtérítése és a jármű átvételére mód van a telephelyen 0-24 óráig. A hat hónapot meghaladóan tárolt járművek értékesítésre, vagy más módon történő hasznosításra kerülnek. Az értékesítésből befolyt összeget – a költségek levonása után –, az értékesítést követő hat hónapon belül a jármű tulajdonos átveheti.

Hívja a 0-24 órában hívható telefonszámot!

+361/872-7610